2018-04-21 05:13:24• hírek • Oszkó Viktória

A vers az, amit mondani kell: 18. alkalommal szavaltak vidám verseket a gyerekek

A Vidám Versek Versmondó Verseny 18 évvel ezelőtt, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum házi versenyeként indult.

A verses vetélkedő hamar kinőtte az iskola falait, mostanra szinte valamennyi hazai magyarlakta területről érkeznek versenyzők, a megmérettetést ráadásul kilencedik éve a tanügyminisztérium is támogatja.


Idén közel 150 – egészen pontosan 148 – diákot köszöntöttek április 20-án, pénteken a Hám János Líceum dísztermében. Románia legvidámabb, diákoknak szánt vetélkedőjének fináléja Ádámkó István iskolaigazgató beszédével, illetve a meghívott vendégek köszöntésével kezdődött.



Az eseményen jelen volt Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke, Calin Durla, Szatmár megye főtanfelügyelője, Kallós Zoltán, Szatmár megye helyettes főtanfelügyelője, Szejke Ottilia, az elemi oktatásért felelős tanfelügyelő és Vartic Mayla Júlia minisztériumi szakfelügyelő is, akik valamennyien bíztató szavakat intéztek a jelenlévőkhöz.


A mondandójukban egy valami minden esetben közös volt: mindenki egyetértett abban, hogy a versenyzők száma, a felkészítő tanárok lelkesedése és odaadása mind azt jelzi, hogy sokan szeretik a költészetet, vannak és lesznek, akik átadják és megőrizzék a magyar irodalmat és kultúrát, hiszen ez a legfontosabb.



Maga a verseny szombaton két helyszínen zajlott: a kisiskolások a Hám János Líceum dísztermében mutathatták meg tudásukat a zsűri tagjainak, a nagyobbak pedig a római katolikus püspöki palota dísztermében. Az előadásokat ezúttal is neves zsűri értékelte. 


Az eredményhirdetés szombaton este 18.00 órakor kezdődik a Dinu Lipatti Filharmóniában. A rendezvény fő támogatói a Nemzeti Oktatásügyi Minisztérium, a Szatmári Római Katolikus Püspökség, a Pax Egyesület, a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet.


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: